Pluvo chat

Binnen Pluvo kun je chatten met de mensen die een training volgen, groepen, gebruikers en trainers.

Trainingen

Wanneer je een training aanmaakt, kun je ervoor kiezen om een groepschat voor de training aan te maken. Deze optie staat automatisch aangevinkt, maar kun je natuurlijk ook uitzetten. Eenmaal aangevinkt wordt er automatisch een groepschat voor je training aangemaakt. Alle deelnemers die je toevoegt aan de training worden in deze groep geplaatst en kunnen via de chat met elkaar communiceren. Je kunt deze instellingen later altijd nog veranderen via beheer -> klik op je training -> klik naast de titel op 'pas instellingen aan'.

Mocht je de chat niet meer willen zien, dan kun je op het kruisje klikken. Druk op het vergrootglas en vul de naam in om de trainingschat terug te vinden.

Groepen

Binnen Pluvo kun je ook groepen maken, bijvoorbeeld als meerdere groepen toegang hebben tot een training, maar je hierin onderscheid wilt maken. Misschien geef je wel aan twee verschillende groepen dezelfde training en wil je dat mensen binnen een bepaalde groep met elkaar kunnen chatten. Hoe je een groep aan kunt maken lees je hier.

Mocht je de chat niet meer willen zien, dan kun je op kruisje klikken. Druk op het vergrootglas en vul de naam in om de groepschat terug te vinden.

Gebruikers

Onder het kopje gebruikers staat standaard alleen je eigen naam. Echter kun je ook 1 op 1 chatten met gebruikers die zijn aangemeld in jouw trainingsomgeving. Druk op het vergrootglas om een gebruiker te zoeken. Wanneer iemand jou een bericht stuurt, komt dit gesprek ook onder gebruikers te staan.

Wist je dat?

Wanneer je een link stuurt, zien jij en de ontvanger automatisch een preview van de link. Dit geldt ook voor video's: deze kunnen zelfs in de chat afgespeeld worden.

Heeft u het antwoord gevonden?