Gebruikers in het systeem kunnen verschillende rollen hebben. De rol bepaalt wat een gebruiker kan zien en doen. In dit document proberen we globaal te beschrijven wat de verschillen zijn.

Cursist

Cursisten komen na inloggen altijd in de online academie terecht. Alle leerlijnen waaraan iemand gekoppeld is worden hier getoond.

Cursisten hebben verder toegang tot de agenda, het ontwikkelplan en kunnen de chat gebruiken, wanneer je dit ingesteld hebt.

Wanneer je iemand toevoegt aan Pluvo zonder diegene een beheerfunctie te geven, wordt iemand automatisch gezien als cursist.

Trainers/Mentors

Een trainer wordt net als de deelnemer naar de deelnemerspagina gestuurd na het inloggen. De trainer ziet aan een label bij een training dat hij een trainersrol heeft.
Het verschil tussen trainer en deelnemer is de mogelijkheid tot het inzien van ingeleverde bestanden en lesmodules. Een trainerrol kun je tijdens het aanmaken van je leerlijn toebedelen, voeg de trainer daarom eerst als gewone gebruiker toe.

Het verschil tussen een trainer en mentor is dat een mentor niet getoond wordt aan de deelnemers in de leerlijn en een trainer wel. Je kiest voor trainer als je wilt dat de deelnemers contact kunnen opnemen met de trainer. Mentor kies je als je wilt dat deze verborgen blijft voor de deelnemers.

Auteur

De auteursrol is er om iemand toegang te geven tot het maken van lesmodules. Zij hebben de taak om de lesmodules te ontwikkelen. Als men alleen deze rol heeft, dan komt men binnen bij overzicht van de lesmodules. De auteur mag alle lesmodules bekijken, maar mag alleen bewerken als de lesmodule van de gebruiker is, of als de gebruiker in een auteursgroep zit waar de lesmodule aan gekoppeld is.

Planner

De planner zijn/haar taak is het managen van de leerlijnen. Dit houdt in deelnemers beheren, leerlijnen beheren en inzien van lesmodules om te kunnen koppelen aan de leerlijnen. De planner mag geen lesmodules aanmaken of bewerken.

Manager

De manager is de eigenaar, hij/zij mag alles beheren. Van de instellingen van de organisatie, abonnement wijzigingen en groepen aanmaken tot het inzien van de voortgang van alle deelnemers.

Groepsmanagers

Groepsmanagers kun je toevoegen wanneer je bijvoorbeeld wil dat iemand de voortgang van de groep kan bekijken. Ook kan de groepsmanager chatten met de groep en het ontwikkelplan bekijken van een deelnemer, wanneer deze met hem/haar gedeeld is. Groepsmanagers voeg je toe door naar een groep te gaan en op 'voeg groepsmanager toe' te klikken.

Iedereen zijn eigen persoonlijke agenda

Natuurlijk heeft iedere gebruiker toegang tot hun profiel en persoonlijke agenda gegevens. Het profiel spreekt voor zichzelf, Hier kan men verscheidene gegevens aanpassen zoals naam, email en profiel afbeelding. De persoonlijke agenda geeft toegang tot het koppelen van de Pluvo agenda aan de agenda van de deelnemer. Zodat deze nooit meer een afspraak vergeet.